Wat te doen wanneer je nieuwe Iphone niet meer wil laden?

Heb jij problemen met jouw Iphone opladen? Dit is uiteraard erg vervelend. Je wilt immers dat jouw Iphone het probleemloos doet. Waarschijnlijk stel je jezelf de vraag wat je nu het beste kan doen om dit probleem te verhelpen. In deze blog geven we je vier tips waarmee je jouw Iphone weer zonder problemen op kunt laden.

Haal het stof uit jouw oplader
Ten eerste is het belangrijk om te zien of er stof op jouw oplader te vinden is. Jouw Iphone laadt namelijk alleen maar op als het goed contact kan maken met de oplader. Stof kan een obstakel zijn waarbij dit contact niet bereikt wordt.

Door goed te bekijken of er wel of geen stof op jouw oplader zit en al het eventuele stof weg te halen, zou het zomaar kunnen dat jouw Iphone weer oplaadt. Vergeet daarbij niet om op frequente basis het stof weg te halen zodat dit probleem in de toekomst niet langer voorkomt.

Controleer of je oplader stuk is
Ten tweede kan het probleem zijn dat jouw oplader stuk is. Denk dan aan kabels die van binnen kapot zijn en geen contact meer kunnen maken. Er is een hele simpele manier om te testen of dit het geval is bij jouw Iphone oplader.

Door een oplader te lenen van iemand anders, kun je zien of dit een verschil maakt. Als jouw Iphone oplaadt met de andere oplader, weet je dat jouw huidige oplader kapot is. Als jouw Iphone nog steeds niet oplaadt, is er een ander probleem gaande.

Bekijk of je batterij kapot is
Een andere reden waarom jouw Iphone niet oplaadt, is dat de batterij niet goed functioneert of zelfs kapot is. Dit is wat lastiger om te controleren. Het makkelijkst is om jouw Iphone oplader bij een andere telefoon te gebruiken en te zien of hij hier werkt.

Als dit wel zo is, ligt het probleem bij jouw Iphone. En daarbij is de kans op een kapotte batterij groot. Probeer de batterij te vervangen om te kijken of dit een effect heeft.

Laat je telefoon repareren
Werkten de eerste drie tips niet? Dan is er een wat gecompliceerder probleem gaande met jouw Iphone. Het slechte nieuws is dat je dit probleem waarschijnlijk niet zelf kunt verhelpen. Maar het goede nieuws is dat je experts kunt inhuren die jouw Iphone weer als vanouds maken.

Een telefoonwinkel in Gouda zoals Gefixt helpt je hiermee op weg. Met Iphone reparatie Gouda zul jij weer probleemloos jouw Iphone volop kunnen gebruiken. Met al deze tips weet je in ieder geval zeker dat jouw Iphone weer zal opladen.