Wat is de cloud en hoe werkt het?

‘De cloud’ is de naam die we geven aan de gegevensopslagdienst voor servers die zich op het netwerk bevindt. Hiermee kunt je bestanden op internetservers opslaan en ze vervolgens overal openen en bewerken met een apparaat met internetverbinding. Hierdoor is het niet nodig dat jouw bestanden op jouw computer worden opgeslagen en loop je niet het risico ze te verliezen als de apparatuur schade oploopt. Om van dit soort diensten gebruik te maken, hoeft je alleen maar verbinding te maken met het netwerk en de dienst te zoeken die het best bij jouw behoeften past. Maak een gebruikersnaam en wachtwoord aan om te registreren en je kunt direct aan de slag.

Wat zijn de voordelen van de cloud?

Bij gebruik van cloud-gebaseerde diensten wordt alles wat je typt automatisch opgeslagen op het platform. Je hoeft geen instellingen te wijzigen om ervoor te zorgen dat jouw werk wordt opgeslagen, of steeds opnieuw een nieuwe versie van een bestand op te slaan. Dankzij cloud-gebaseerde diensten kunnen gebruikers genieten van de voordelen van deze technologie en erop vertrouwen dat de dienstverlener verantwoordelijk is voor de opslag van de bestanden. Een bedrijf zoals Asista.nl is gespecialiseerd in IT-oplossingen en kan dit voor u in orde maken.

Hoe kan jouw bedrijf profiteren van de cloud?

Verlaging van de kosten van IT-diensten

Overstappen op cloud-computing kan de kosten van het beheer en onderhoud van jouw IT-systemen verlagen. In plaats van dure systemen en apparatuur voor jouw bedrijf te kopen, kunt je gebruikmaken van de middelen van jouw cloud computing-dienstverlener.

Schaalbaarheid

Jouw bedrijf kan zijn activiteiten en opslagbehoeften snel op- of afschalen naargelang de situatie, zodat je over de nodige flexibiliteit beschikt wanneer jouw behoeften veranderen.

In plaats van dure upgrades aan te schaffen en te installeren, kan jouw cloud computing-dienstverlener daarvoor zorgen. Door de cloud te gebruiken, heb je meer tijd om je te concentreren op jouw bedrijf.

Flexibiliteit van werkmethoden

Dankzij de cloud kunnen werknemers flexibeler werken, aangezien ze overal toegang hebben tot gegevens, zolang er maar een internetverbinding is.