Hoe vind je een goede internetprovider?

In Nederland heb je heel veel internetproviders. Ze bieden internet pakketjes aan die via  ADSL, kabel en/of glasvezel je huis worden binnengebracht. Hoe weet je nou welke internet provider het beste op jouw wensen aansluit? En wie geeft de beste service, de beste prijs? De verschillende review websites kunnen hierbij een grote hulp zijn. Maar laten we even verder kijken na de voor- en nadelen van het wisselen van internetprovider.

Waarom zou je van provider wisselen?

Heel veel mensen zitten al jaren bij dezelfde internetprovider, en betalen de maandelijkse rekening zonder er verder over na te denken. Toch kan het soms heel erg lonen om kritisch te blijven. Van provider wisselen kan enorm veel voordeel opleveren. Soms is dat voordeel in de maandelijkse rekening terug te zien, een andere keer gaat het op extra snel internet, Het kan ook zijn dat je internetbehoefte is veranderd en dat je van een combinatiepakket waarin je via de tv-kabel kunt bellen, nu meer belang hebt bij een veel snellere internetverbinding. 

Waarom verschilt de prijs tussen de internetproviders?

Het aantal internetproviders is de laatste flink toegenomen. Al die onderlinge concurrentie zorgt ervoor dat de internetproviders  interessante aanbiedingen hebben voor hun nieuwe klanten en leuke extra’s bieden. Daar kan je als klant je voordeel uitslaan. Wanneer je van internetprovider wijzigt, kan je rekenen op een leuk welkomstgeschenk. Dit kan soms tientallen euro’s per jaar schelen. 

Welke internetaanbieders zijn er in Nederland?

Nederland telt inmiddels meer dan 10 internet aanbieders, die internet aanbieden ADSL, kabel of glasvezel. Glasvezel is de snelste manier, maar helaas is dit nog niet in heel Nederland mogelijk. 

Ga je voor ADSL dan kan je kiezen uit KPN,  Tele2, XS4ALL, Stipte, Vodaphone en Telfort. Wil je internet via de tv-kabel, dan kan je terecht bij bedrijven zoals Cairway, Ziggo en Kabelnoord. Glasvezel is nog niet overal verkrijgbaar, maar bij de grote aanbieders zoals KPN, Telfort, XS4ALL,Tele2, Vodafone, Caiway en Online.nl. 

Op de verschillende internet provider reviews kun je alvast een eerste oordeel vormen over de aanbieders.

Hoe maak jij je keuze? 

Ben je er uit welke soort internetverbinding het beste bij jou past qua voorwaarden en prijs, maar weet je nog niet zeker bij welke aanbieder je een contract wilt afsluiten? Bekijk per bedrijf de positieve en negatieve ervaringen van anderen. Dit maakt het een stuk makkelijker om  een weloverwogen keuze te maken.