Criteria bij het vergelijken van providers van internetverbindingen

Wanneer je online gaat, wil je een positieve ervaring hebben. Je wilt in contact kunnen komen met vrienden en familie, op internet surfen voor informatie en entertainment, of online winkelen. Als je internetprovider (ISP) je niet de snelheid en betrouwbaarheid geeft die je nodig hebt, dan is het tijd om te overwegen van provider te veranderen. Er zijn veel opties beschikbaar bij het kiezen van een ISP en elk heeft zijn eigen unieke kenmerken en prijsstructuur. Internet vergelijken is een goed idee. Zo weet je welke internet provider je het beste kan kiezen voor jouw behoeftes.

Bandbreedte

Bandbreedte is de hoeveelheid gegevens die in een bepaalde tijd van het ene naar het andere punt  kan worden verzonden. Het wordt gemeten in bits per seconde (bps) of bytes per seconde (Bps). Bandbreedte is belangrijk als je grote bestanden via internet moet overbrengen. Als jouw ISP een lage bandbreedte heeft, duurt het langer voordat je bestanden uploadt of downloadt. Let hierop bij de aanschaf van internet en tv.

Snelheid

Met de snelheid wordt bedoeld hoe snel de gegevens van de ene plaats naar de andere gaan. Snelheid wordt gemeten in Megabits per seconde (Mbps) of megabytes per seconde (MBps). Het hangt af van jouw type verbinding en de afstand tussen jouw apparaat en de server waarmee je bent verbonden.

Technische hulp

Technische ondersteuning is een van de belangrijkste criteria om te overwegen bij het kiezen van een internetprovider. Het technische ondersteuningsteam moet 24/7 beschikbaar zijn en je kunnen helpen met elk technisch probleem dat je tegenkomt. De technische ondersteuning van het bedrijf zou je ook moeten kunnen helpen met eventuele facturering problemen of service problemen die zich tijdens je abonnementsperiode kunnen voordoen.

FUP-limiet

FUP staat voor Fair Usage Policy. Het is in feite een limiet op de hoeveelheid gegevens die je kunt gebruiken voordat jouw ISP jouw verbinding verbreekt. Dus, hoe weet je of jouw ISP een FUP-limiet heeft? Je moet hun website controleren en hun algemene voorwaarden zorgvuldig lezen. Als ze er een hebben, moet het ergens in die documenten worden vermeld. Als ze er niets over vermelden op hun website, dan betekent dit dat ze geen dergelijk beleid of beperking hebben. Je kan zoveel internet gebruiken als je wilt zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je op een bepaald moment in de maand wordt onderbroken.

ISP-beoordeling

ISP-beoordeling is de algemene beoordeling van een serviceprovider op basis van klantrecensies. Hoe hoger de rating, hoe beter de kwaliteit van de diensten die je van jouw  ISP mag verwachten.

De diensten van Breedbandwinkel

Breedbandwinkel geeft je extra voordelen en gratis diensten die je niet krijgt als je rechtstreeks bij een provider bestelt. Alleen als je je abonnement via Breedbandwinkel bestelt, krijg je deze extra’s. Met 19 jaar ervaring en meer dan 550.000 aangesloten klanten weten zij als geen ander waar ze op moeten letten bij het bestellen van je abonnement. Ze doen er alles aan om je overstap of verbinding zo goedkoop, snel en gemakkelijk mogelijk te maken. Ze geven de beste deals en zorgen ervoor dat je online kunt gaan!