De betekenis van kastenbouw

Een ander woord voor kastenbouw is paneelbouw. Bij de bouw van een kast worden schakelkasten, regelkasten en panelen ontworpen en ingericht. Hierbij worden de kasten voorzien van verschillende componenten en bedradingen. Om het voor u zo makkelijk mogelijk te maken is elke verdeelkast anders. Hierdoor is het mogelijk om de kast zo te bouwen dat het helemaal aan uw wensen voldoet. Hierdoor is kastenbouw voor iedereen die ernaar op zoek is geschikt. Door complete concepten op maat te maken voldoen ze precies aan uw wensen. Hierdoor kan er vooraf beslist worden hoe alles eruit komt te zien en wat de kast allemaal moet bevatten. Verder wordt de engineering en concepttekeningen (Acad/Eplan) van uw kast gerealiseerd. Dit zorgt ervoor dat u in elke stap van het proces inspraak hebt. Tot slot weet u zeker dat een kast een investering voor de toekomst is. Tegenwoordig gaan veel bedrijven en particulieren over op de kasten. Daarom kan het voor u ook handig zijn om nu alvast over te stappen, om er zeker van te zijn dat u klaar bent voor de toekomst. Zo zijn er meerdere kastenbouwers waar u terecht kunt als u er eentje wilt.

Wat betekent een klemmenkast

Naast de kastenbouw bestaat er een klemmenkast. Deze wordt gebruikt in de elektrotechniek, telecom en elektronica. De klemmenkast is de plek waar de eerste connectie begint. De delen die stroom voeren worden op deze manier doorgevoerd. Doordat de kast een afneembare deksel heeft, scoort de kast veel punten op het gebied van gebruiksgemak. Daarnaast kan een klemmenkast voorzien worden van verschillende toebehoren. Enkele voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld montage platen, ophangogen, inspectievensters, ontluchtingsdoppen en gatenpatronen. Het handige aan klemmenkasten is dat deze voor iedere branche beschikbaar zijn. Of het nu gaat om een de waterbeheer, offshore of de voedingsmiddelenindustrie, de Klemmenkast misstaat op geen enkele locatie.

Service tijdens de aanschaf

Wanneer u van plan bent om panelen aan te schaffen, kan de service erg belangrijk zijn. De meeste bedrijven proberen u zo’n goed mogelijke service te bieden, ook wanneer ze bij uw locatie komen. Ze denken mee voor de beste locatie van de klemmenkasten, zodat deze het beste functioneert en niet in de weg staat. Daarnaast zijn paneelbouwers in het bezit van het CVA Vol certificaat, waardoor ze de vergunning hebben om veilig en zelfstandig te werken. Verder komen deze bedrijven vaak kosteloos bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. Naast de standaardpanelen bieden ze vaak maatwerk, hebben ze nette product- en testfaciliteiten en bent u met de klemmenkasten gegarandeerd goed voorbereid op de toekomst. Een voorbeeld van een bedrijf die zich kan identificeren met het bovenstaande is Scholten Panelen.