Wat is het verschil tussen een Internet splitter en een ethernet splitter?

Ethernet splitter en internet splitter is een type netwerk dat wordt gebruikt om computers met elkaar te verbinden. Het bereik van deze netwerken is echter anders. Ethernet is een lokaal netwerkprotocol dat wordt gebruikt om computers op lokale locaties aan te sluiten, d.w.z. het geeft je toegang tot internet via de kabel tussen de computer en de box. Er zijn duizenden Ethernet-netwerken. Internet is daarentegen een groot wereldwijd netwerk en iedereen weet dat externe computers verbinding kunnen maken met het netwerk om toegang te krijgen tot informatie. 

Er is maar één internet, dus het internet kan worden gezien als een netwerk van netwerken. Een Ethernet-netwerk is over het algemeen veilig omdat het een gesloten netwerk is, wat betekent dat mensen van buitenaf nauwelijks toegang hebben tot het netwerk. Internettoegang is echter open, wat betekent dat iedereen online toegang heeft tot gegevens en informatie. Hierdoor kunnen mensen jij computer binnendringen en virussen en malware installeren. We moeten dus voorzichtig zijn. Er zijn veel antivirus-, antispyware- en antimalwareprogramma’s ontwikkeld voor gebruikers.

Internet splitter:

Het internet, een internationaal netwerk dat door computers over de hele wereld met elkaar is verbonden via een gemeenschappelijk gegevensuitwisselings protocol om met elkaar te communiceren via telecommunicatielijnen zoals telefoonlijnen, digitale verbindingen en kabels. Het belangrijkste om te onthouden is dat dit een wereldwijd netwerk is. Via internet kunt je door jij favoriete websites bladeren, ook al bevinden de servers die deze websites hosten zich over de hele wereld.

Ethernet splitter:

Ethernet is een netwerk waarmee lokale computers verbinding met elkaar kunnen maken. Het is een reeks technologieën waarmee computers gegevens tussen hen kunnen uitwisselen. Computers die via Ethernet zijn aangesloten, bevinden zich meestal in hetzelfde gebouw of dicht bij elkaar. Met de verbetering van moderne technologie en Ethernet-kabels kan het bereik van het Ethernet-netwerk worden uitgebreid tot tien kilometer. Omdat de computers met meerdere meters kabels met elkaar verbonden zijn, is het onpraktisch om computers die ver van elkaar verwijderd zijn aan te sluiten.

Voordelen van de internet splitter en ethernet splitter:

Het internet bevat duizenden informatie, het is een beste hulpmiddel voor entertainment en voor het vinden van informatie en kennis. Het internet kan worden gebruikt als communicatiemiddel, waardoor we in contact kunnen blijven met vrienden en contacten over de hele wereld. Het biedt toegang tot innovatieve diensten, zoals televisie, teleconferenties en virtuele rondleidingen. Bovendien biedt het bedrijven een extra manier om hun omzet in de markt te vergroten.

Bron: https://www.sbvradapters.com/ 


Ethernet heeft het voordeel dat het met hoge snelheden kan werken via speciale verbindingen. Ethernet is nu sneller dan andere technologieën. Bovendien heeft het de mogelijkheid om tegen lage kosten op hoge snelheid te werken. Het is een universele standaard geworden omdat de kosten van interfaces zijn gedaald tot het punt waarop ze worden opgenomen op elke computer die wordt gebouwd.

Kies wat je het leukst vindt!