Lekker voordelig internet

Heb je momenteel al internet voor thuis, maar wil je daar wel wat op besparen? Dan helpen we je graag op weg hoe je dat het beste kunt doen.

Om te beginnen is het verstandig om de internet aanbieding van dit moment in de gaten te houden. Verschillende aanbieders verwelkomen jou allemaal graag als nieuwe klant en dat doen ze door te strooien met mooie kortingen. Deze kortingen maken het abonnement het eerste jaar extra aantrekkelijk en interessant en kunnen zomaar oplopen tot 50% korting op de maandelijkse kosten voor de eerste paar maanden. Dat is nog eens besparen in dure tijden. Maar hoe kom je tot de optie die voor jou het beste is?

Internet voor thuis vergelijken begint met het op een rijtje zetten van jouw exacte wensen. Wil je andere diensten combineren in één abonnement, bijvoorbeeld: televisie of vaste telefonie? Of ga je alleen voor internet? Als je alleen voor internet gaat, hoeveel snelheid heb je dan nodig thuis om geen last te hebben van traag internet? Per persoon in het huishouden moet je rekenen op ongeveer 50 MB/s. Dus als je met 4 personen gebruik maakt van het internet, dan is het algemene advies om minimaal 200 MB/s te nemen. Wil je glasvezel of nog niet? Is het wel bij jou beschikbaar? Check het allemaal eenvoudig bij de providers, en dan kom je snel tot een lijstje met providers en pakketten die over blijven waar je uit kunt kiezen.

Verder is het goed om te kijken tot wanneer je huidige internet pakket loopt qua contractdatum. Zit je nog te lang vast aan je huidige contract? Dan loop je de kans dat je een boete moet betalen als je tussentijds van provider gaat wijzigen. Meestal kun je het eerste jaar niet overstappen, en kun je daarna per maand opzeggen bij je huidige provider, behalve als je een 2-jarig contract hebt afgesloten. Controleer dit even goed. 

En tot slot, neem wat je nodig hebt, maar overdrijf ook niet. Heb je voldoende aan 200 Mb/s internet, dan hoef je niet per se een 1.000 MB/s abonnement af te sluiten. Dit abonnement is waarschijnlijk flink duurder per maand en heeft overspeed die je niet nodig hebt. Hierdoor betaal je vooral meer per maand, zonder dat je dit direct nodig hebt. Start in dit voorbeeld met 200 Mb/s. Mocht het alsnog tekort zijn, dan kun je bij de meeste providers tussentijds upgraden naar een hogere snelheid en alsnog wat meer gaan betalen per maand. Controleer ook dit van tevoren even goed hoe de spelregels zijn.