Hoe kan Bitcoin stijgen?

Tegenwoordig weet iedereen wel wat crypto’s zijn. Verreweg de meest populaire coin is Bitcoin. Sinds het ontstaan in 2008 is deze digitale munt exponentieel gestegen. Van enkele centen op het begin tot aan meer dan 50.000 euro voor één Bitcoin. Natuurlijk is deze koers niet alleen maar lineair gestegen. Net zoals alle andere koersen, schommelt de Bitcoin koers heen en weer. Toch zien we ieder jaar weer een mooie stijging, maar hoe kan dat precies? Hoe kan de Bitcoin zo blijven stijgen? En waar houdt het op? Interessante vragen. Benieuwd hoe het komt dat Bitcoin stijgt? Wij leggen het je uit.

Leestip: ‘Investeren in Bitcoin van A tot Z’ 

De naamsbekendheid groeit

Vroeger kenden eigenlijk alleen maar de echte technische mensen Bitcoin. Waar vroeger alleen deze mensen van het bestaan afwisten, is dit vandaag de dag zeker anders. Elk ‘normaal’ mens weet wel wat Bitcoin is of heeft er zelfs al geïnvesteerd. Hoe kan dat? Dit komt omdat de naamsbekendheid steeds groter wordt. Niet alleen meer en meer investeren in Bitcoin, ook steeds meer grote bedrijven nemen de Bitcoin of andere coins serieus en investeren dan ook in deze crypto. Wanneer er wordt geïnvesteerd in Bitcoin, stijgt de waarde mee. Wanneer grote bedrijven als PayPal ook investeren in Bitcoin zorgt dit alleen maar voor meer vertrouwen.

Steeds meer mensen geloven in crypto

Meer en meer mensen geloven dus in crypto en omarmen digitale valuta zoals Bitcoin. Wat heeft dit voor invloed op de Bitcoin koers? Nou, net zoals bij onze eigen bestaande valuta’s, valt en staat het op vertrouwen. Bij Bitcoin is dit bijvoorbeeld niet anders. Hoe meer mensen erin geloven, hoe groter de kans op dat het daadwerkelijk gebeurt. 

Tip: Momenteel praat iedereen over NFT’s of Non Fungible Tokens. Wil je hier meer over weten? Kijk dan op NFTcity.nl.

Wat is de Bitcoin verwachting?

De Bitcoin koers is alweer een tijdje aan het stijgen, maar waar houdt het op? Wat is nu de precies de Bitcoin verwachting? Dat is lastig te zeggen. Als iemand dit wist dan was deze persoon miljardair. Dit is juist wat investeren in Bitcoin en andere crypto zo spannend maakt. Niemand weet wat de koers gaat doen.